Vandaag geopend 12:00 - 17:30

Duurzaamheid: Iedere dag een beetje beter!

Duurzaamheid_Koperwiek_940X463.png

Onder het motto 'iedere dag een beetje beter' werken we voortdurend aan een duurzamer winkelcentrum. Daarnaast bouwen we aan een duurzame relatie met onze bezoekers, ondernemers en directe omgeving.

Belangrijke onderwerpen voor het winkelcentrum zijn het reduceren van energieverbruiken, het behalen van een duurzaamheidscertificaat (BREEAM In-Use), gescheiden afvalinzameling en recycling, het creëren van lokale werkgelegenheid, tevreden bezoekers en het samenwerken met (lokale) sociale initiatieven.

zonne-energie

Een belangrijk deel van ons elektraverbruik wordt opgewekt met de zon. Op het dak van ons winkelcentrum zijn in totaal 384 zonnepanelen geplaatst. Deze installatie wekt evenveel energie op als jaarlijkse verbruik van 32 Nederlandse huishoudens.

werkgelegenheid

Door te investeren in winkelcentrum de Koperwiek worden meer banen gecreëerd. De Koperwiek draagt bij aan de lokale werkgelegenheid. Ruim 800 medewerkers uit Capelle aan den Ijssel en omgeving staan in het winkelcentrum voor u klaar.

Windenergie

In de Koperwiek maken we gebruik van windenergie. Hiermee beperken we het gebruik van fossiele brandstoffen en verminderen we vervuiling en uitstoot van broeikasgassen zoals CO2. Windenergie is schoon en raakt nooit op.

Oplaadpunt Elektrische auto's

Elektrische auto’s kunnen worden opgeladen bij het winkelcentrum. Hiervoor is er een laadpaal te vinden op de parkeerplaats bij het gemeentehuis.