Vandaag geopend 12:00 - 17:00

Ben je benieuwd naar de verbouwing van winkelcentrum de Koperwiek?
Vanaf oktober gaan we zichtbaar aan de slag in het winkelcentrum.

De komende periode zijn op deze pagina en op onze Facebookpagina updates en foto's omtrent de verbouwing te vinden. 

De onderstaande punten worden nog gerealiseerd tijdens de verbouwing van ons winkelcentrum:

  • De vernieuwing van de overige passages
  • De realisatie van het ontmoetingsplein
  • Het realiseren van nieuwe puien
  • De verbetering van de winkelrouting 

Voor vragen omtrent de verbouwing aan de Koperwiek kun je mailen naar info@dekoperwiek.nl 

Tijdens de werkzaamheden blijven de winkels van de Koperwiek gewoon geopend. De werkzaamheden vinden zoveel mogelijk plaats buiten de openingsuren. 

Nieuwe passage in De Koperwiek is bijna gereed

Nieuwe passage in De Koperwiek is bijna gereed

15 mei 2019

Eind van deze maand is de nieuwe passage vanuit C&A richting Albert Heijn gereed.

Belangrijke mijlpaal in de verbouwing

Op 23 mei opent TerStal mode in de nieuwe passage. Ook TUI verhuist naar een nieuwe locatie in deze passage. Waar tot voor kort de toegang tot de bovengelegen woningen zich nog bevond, zijn er nu nieuwe winkelruimtes gerealiseerd en is de entree volledig vernieuwd. De entree naar de woningen is ook vernieuwd en verplaatst. In de komende maanden gaat de gemeente Capelle aan den IJssel aan de Duikerlaan aan de slag met de nieuwe bestrating. Met het realiseren van deze nieuwe passage is een belangrijke mijlpaal behaald en is de grote renovatie in dit deel van het centrum afgerond. Naast TUI en TerStal zal ook Shoeby Fashion hier haar deuren openen.

Naast het afrondende werk aan deze passage wordt er inmiddels ook gewerkt aan nieuwe, ruime en toegankelijke openbare toiletten. Deze worden in juli in gebruik genomen en worden naast de ingang van Action gerealiseerd.

Houd onze website in de gaten voor de laatste verbouwingsupdates.

Officiële opening parkeergarage

Officiële opening parkeergarage

5 november 2018

Op vrijdagochtend 26 oktober werd de parkeergarage in winkelcentrum De Koperwiek officieel geopend! 

Feestelijke opening

Op 26 oktober heeft burgemeester Oskam de parkeergarage, met maar liefst 280 gratis parkeerplekken, officieel geopend. De opening werd feestelijk ingeluid door burgemeester Oskam, Pieter Polman (Directeur Wereldhave Nederland) en Janice Blok (vlogster van De Koperwiek). 

De afgelopen maanden hebben diverse (nieuwe) winkels hun deuren geopend in De Koperwiek. Eerder openden ICI Paris XL, Jeans Centre, Xenos, La Place, Big Bazar en Kruidvat. Onlangs zijn ook The Stone en Esprit geopend. 

In het najaar van 2018 volgt de opening van Doppio Espresso, Intertoys, Specsavers en Phone Universe. 

Wees welkom in ons prachtige vernieuwde winkelcentrum!

Openingsdata nieuwe en vernieuwde winkels

Openingsdata nieuwe en vernieuwde winkels

17 augustus 2018

Vorige week opende Handyman de deuren van haar nieuwe winkel in het winkelcentrum. Handyman vind je nu op Koperwiek 60. Lees hieronder de laatste verbouwingsupdates en de openingsdata van nieuwe winkels. 

Afbouwen en heropenen

La Place, die zich zal bevinden aan het verblijfsplein tegenover Brunott Juwelier, is bezig met het afbouwen van de winkel. Bram Ladage heropent op zaterdag 25 augustus. Ook Big Bazar, Nelson en Cigo zijn aan het afbouwen en zijninrichten van hun winkels. Big Bazar is de eerstvolgende die haar winkel heropent op de nieuwe locatie, namelijk op woe 24 augustus. Op vrijdag 31 augustus heropent Xenos en op vrijdag 7 september vindt de heropening van Nelson plaats. Cigo zal medio augustus de deuren van haar winkel op de nieuwe locatie openen. La Place opent op donderdag 13 september

Ondertussen bouwen we snel door aan de parkeergarage en de volgende nieuwe winkels. Houd voor de laatste informatie onze website en Facebookpagina goed in de gaten. 

La Place komt in De Koperwiek!

La Place komt in De Koperwiek!

9 juli 2018

Inmiddels hebben een aantal winkels, zoals Brunott en Jeans Centre, de deuren van hun gloednieuwe winkels geopend. Hier vind je een overzichtelijke plattegrond waarop alle nieuwe winkels te zien zijn. Lees hieronder de laatste verbouwingsupdates. 

Passage en entree 

In de passage wordt hard doorgewerkt aan de winkelunits van de nieuwe huurders. Tegenover Brunott komt een prachtig plein met een kinderspeelplaats, waar op dit moment ook aan wordt gewerkt. De doorgang vanaf Brunott tot Adriaanse Tom is weer volledig opgemaakt. Hier ontstaat straks een grote ruime doorkijk door de passages. 

De nieuwe ingang bij Kruidvat is bijna gereed. Op het raam is het patroon van de pootafdruk van de vogel 'De Koperwiek' goed zichtbaar. Dit patroon werd bij de vorige renovatie geïntroduceerd en wordt nu opnieuw gebruikt, ook in het nieuwe logo van het winkelcentrum. 

Nieuwe winkels

La Place is een van de nieuwe winkels die binnenkort hun deuren openen in winkelcentrum De Koperwiek. La Place komt aan het plein met de kinderspeelplaats. Binnenkort kunnen we meer huurders bekend maken. Ook zullen er een aantal bestaande winkels een gloednieuwe winkel op een andere locatie krijgen. 

Houd de Facebookpagina en website van De Koperwiek dus goed in de gaten! 

Verbouwingsupdates en nieuwe winkels

Verbouwingsupdates en nieuwe winkels

14 mei 2018

De afgelopen 9 maanden zijn veel zichtbare vorderingen gemaakt omtrent de verbouwing in Koperwiek. Lees hieronder de laatste verbouwingsupdates.

Passage en entrees

Inmiddels is de bouwtunnel geplaatst die een weg vormt door het oude pand van Kijkshop. Deze tunnel zorgt ervoor dat alle winkels goed bereikbaar blijven. De passage wordt zoveel mogelijk in de hoogte gebouwd, voor een mooie en open uitstraling. De hoofdentrees van het winkelcentrum blijven zich bevinden bij Jumbo, Albert Heijn en Kruidvat.

Nieuwe winkels

Op 2 mei opende ICI Paris XL op Koperwiek 61. Vorige week opende Brunott feestelijk haar deuren en de komende weken zullen ook Jeans Centre, Ben de Ridder Juwelier en O’Nails hun winkels openen. Jamin komt weer terug in Koperwiek, na tijdelijk te zijn weggeweest. Ook New York Pizza komt in het winkelcentrum, aan de kant van de ingang bij Kruidvat. Alle winkels krijgen mooie hoge gevels, veel glas en grote entrees.

Parkeergarage

Zoals al eerder is genoemd, blijft de parkeergarage gratis en krijgt deze blauwe zones. Ook komen er speciale parkeerplekken met elektrische laadpunten en familieplekken. De buitenzijde van de parkeergarage is bedekt met een speciaal soort staal, dat in de loop van de tijd een mooie roestige kleur krijgt.

Houd de Facebookpagina en website van Koperwiek in de gaten voor de exacte openingsdata van nieuwe winkels.

Laatste updates verbouwing

Laatste updates verbouwing

30 maart 2018

De nieuwe ontwikkelingen in winkelcentrum Koperwiek zijn goed zichtbaar. Lees hieronder de laatste updates over de verbouwing.

Ingang Koperwiek

In de foto hierboven is te zien dat de winkelunits rechts van de ingang tegenover het stadhuis inmiddels mooie glazen puien hebben gekregen. Ook de ingang zelf wordt steeds verder afgebouwd.

Parkeergarage

De hellingbaan die straks de entree van de parkeergarage vormt is al ver in ontwikkeling! Deze baan leidt de weg naar de parkeergarage boven het winkelcentrum.

Afbouw nieuwe winkels

Dit voorjaar begint de afbouw van verschillende winkels in Koperwiek. Houd de aankomende weken de website en facebookpagina van Koperwiek goed in de gaten, om op de hoogte te blijven van de winkels die afbouwen en (her)openen!

Ontwikkelingen verbouwing

Ontwikkelingen verbouwing

6 maart 2018

Op verschillende plaatsen wordt er op dit moment hard gewerkt aan de herontwikkeling van de Koperwiek. Lees hieronder de laatste ontwikkelingen.

Nieuwe winkelpassage

De nieuwe winkelpassage is klaar en zal op donderdag 8 maart in gebruik genomen worden. De winkels aan deze passage worden in de komende weken afgebouwd. Op dit moment zijn er daarom nog bouwschotten geplaatst. ICI Paris en Brunott openen hier in april hun gloednieuwe winkel. De winkels krijgen hoge glazen puien, waardoor er veel natuurlijk licht binnenkomt. Ook de passage wordt een stuk hoger dan de oude passage was.

Ingang winkelcentrum

De ontwikkelingen van de ingang van het winkelcentrum tegenover het stadhuis zijn goed zichtbaar. Dit wordt een prachtige brede entree met hoge glazen gevels en veel licht.

Parkeergarage

De bouw van de parkeergarage met maar liefst 280 parkeerplaatsen gaat ook voorspoedig. De nieuwe roltrappen zijn al geplaatst. Vanuit deze roltrappen loopt u als bezoeker straks heel gemakkelijk van de parkeergarage naar de nieuwe winkelpassage. Op dit moment wordt de dakbedekking geplaatst. Uiteindelijk is de parkeergarage in het najaar klaar voor gebruik.

Bekijk hier de foto’s waarop de ontwikkelingen in de winkelpassage, aan de nieuwe entree (Rivierweg) en de parkeerplaats goed zichtbaar zijn!

Werkzaamheden in en rondom winkelcentrum

Werkzaamheden in en rondom winkelcentrum

1 februari 2018

De ontwikkeling van het nieuwe winkelcentrum verloopt voorspoedig. Er vinden op veel plekken in en rondom het winkelcentrum verschillende werkzaamheden plaats. 

Verbouwing contouren parkeergarage

Zo zijn de contouren van de nieuwe parkeergarage al goed zichtbaar. De parkeergarage bevindt zich boven nieuwe winkelunits die nog in aanbouw zijn. Op de foto hierboven kan je zien dat de parkeergarage boven het groene net begint.

Richting parkeerplekken

Om straks te parkeren in de parkeergarage rij je hier met de auto naar boven. Er kan straks op twee lagen geparkeerd worden, rondom de garage wordt het aantal beschikbare plaatsen aangegeven.

 

Nieuwe passage

Bovenstaande foto weergeeft een nieuwe passage, waarbij zowel links als rechts nieuwe winkels komen. Deze passage grenst direct aan de parkeergarage.

Dakbedekking nieuwe passage

Vanaf de parkeergarage kijk je uit op deze nieuwe passage. De dakbedekking is nieuw en anders dan wat er huidig te zien is in het winkelcentrum.

Tunnels in winkelcentrum

Binnen in het winkelcentrum loop je tijdelijk door een tunnel die twee delen van het winkelcentrum met elkaar verbindt.

Nieuwe winkelunits naast bouwtunnel

Achter deze doeken wordt hard gewerkt aan de nieuw te openen winkels dit jaar. De komende maand wordt deze tunnel weer verlegd en worden deze eerste nieuwe winkels al goed zichtbaar.

Vernieuwing entree aan Rivierweg

Sinds vorige week is er ook gestart aan de vernieuwing van de entree aan de Rivierweg. Deze entree wordt volledig vernieuwd en komt eruit te zien zoals in de afbeelding hieronder.

Impressie entree Rivierweg

Ondanks dat de verbouwing veel impact heeft op het winkelcentrum, zorgen we ervoor dat de winkels goed bereikbaar blijven en proberen we je zo goed mogelijk te informeren over alle ontwikkelingen. 

Parkeren in het weekend

Kom je in het weekend naar de Koperwiek? Dan willen wij je graag wijzen op de mogelijkheid om te parkeren achter het stadhuis. Op dit veld zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig en ligt op loopafstand van het winkelcentrum.

Op de hoogte blijven?

Blijf ons volgen via onze Facebookpagina of via de website voor de laatste updates over de verbouwing!

Impressie van de vernieuwing

Impressie van de vernieuwing

22 december 2017

De verbouwing van winkelcentrum de Koperwiek is in volle gang. Hoe kijken bezoekers van de Koperwiek eigenlijk tegen de vernieuwing van het winkelcentrum aan? Vlogger Shine ging op pad! Ze vroeg verschillende shoppende mensen naar hun verwachtingen, check de vlog hieronder:

Hieronder vind je impressiefoto's van de vernieuwing met begeleidende tekst! 

Ingang tegenover Stadshuis

1. Dit is een impressie van de ingang tegenover het stadshuis, waar nu Kruidvat gevestigd is. De nieuwe ingangen worden voorzien van hoge glazen gevels, met veel licht.

 

Impressie parkeergarage

2. Waar nu het bouwgebied is, wordt er hard gewerkt aan de nieuwe parkeergarage voor ongeveer 280 auto’s. Onder de garage door worden de winkels bevoorraad. In dit gebied worden nu ook nieuwe winkels gebouwd, de oplevering hiervan staat gepland in het najaar van 2018.

 

Nieuwe winkelstraat

Nieuwe winkelstraat

3. Dit is een impressie van de nieuwe winkelstraat met hoge glazen puien. Hierdoor is de winkelpassage ruim, modern en licht. 

 

Nieuw horecaplein

4. Waar nu het bouwgebied is, tegen de parkeergarage aan, wordt een nieuw horecaplein gerealiseerd. Hier wordt een gezellige ruimte gemaakt met ruimte voor terras en speelgelegenheid. De oplevering van dit gebied staat gepland in het najaar van 2018.

Winactie: win chocoladeletters met verbouwingsfoto

Winactie: win chocoladeletters met verbouwingsfoto

27 november 2017

Zoals iedereen weet wordt er hard gewerkt aan de verbouwing van winkelcentrum de Koperwiek. Heb jij een mooie verbouwingsfoto? Doe dan mee met deze winactie!

Doe mee en win!

De verbouwing van ons winkelcentrum verloopt goed en gaat gestaag door. Onderstaande foto's heb je vast al eens eerder voorbij zien komen van de opbouw van de parkeergarage en winkelruimtes. 

Heb jij ook een mooie verbouwingsfoto? Doe dan mee met deze winactie! Plaats jouw mooiste verbouwingsfoto van de Koperwiek op onze Facebookpagina en maak kans om je voornaam in chocoladeletters te winnen van Chocolaterie Puur Creatie!

                                            Puur Creatie chocoladeletters

Stuur jouw mooiste verbouwingsfoto in tot vrijdag 1 december om 13:00 uur. Op vrijdag 1 december om 15:00 uur maken we de winnaar bekend op Facebook.

Hieronder vind je wat verbouwingsfoto's ter inspiratie.

Verbouwingsfoto voorbeeld

Verbouwingsfoto voorbeeld

Verbouwingsfoto voorbeeld

Verbouwingsfoto voorbeeld

Parkeerterrein bij Jumbo bereikbaar

Parkeerterrein bij Jumbo bereikbaar

26 oktober 2017

De parkeerplaats bij Jumbo is ondanks de werkzaamheden aan de Rivierweg Zuid via een eenvoudige omweg bereikbaar.

Op dit moment vinden er werkzaamheden plaats aan de Rivierweg Zuid (kruising Rivierweg-Reigerlaan). Hier wordt de riolering vervangen en het gebied heringericht volgens het ontwerp van de Centrumring.

Tijdens de werkzaamheden is de Rivierweg tussen Reigerlaan en Meeuwensingel
afgesloten voor al het doorgaand verkeer. Dit geldt ook voor de Reigerlaan
tussen Rivierweg en parkeerterrein Reigerlaan. Het parkeerterrein bij de Jumbo
is wel bereikbaar via de Reigerlaan vanuit de richting van de Vijverhof!

Routing parkeerterrein Jumbo

Impressie werkzaamheden verbouwing

Impressie werkzaamheden verbouwing

29 september 2017

Op het bouwterrein is er afgelopen maand natuurlijk niet stil gezeten. De bouwvakkers werken hard aan ons nieuwe en mooie winkelcentrum de Koperwiek. 

Hierbij een impressie van de werkzaamheden rondom de verbouwing in Koperwiek. Check de foto's!

Impressie werkzaamheden verbouwing

Gaaf beeld van bovenaf! Hier kijk je uit op de Duikerlaan. In de zomer van 2018 zal de nieuwe parkeergarage al goed zichtbaar zijn. Het bouwterrein maakt dan plaats voor een parkeergarage met maar liefst 280 gratis parkeerplaatsen.

 

Impressie werkzaamheden verbouwing

Tijdens de verbouwing wordt er ook veel gebruik gemaakt van graafmachines. Nu zijn ze voornamelijk nodig om het grotere puin van de bouwplaats af te halen, daarom zijn ze onmisbaar. 

 

Impressie werkzaamheden verbouwing

De bouwvakkers zijn hard aan het werk aan de nieuwe parkeergarage. De hijskraan ondersteund ze met de meest zware elementen. Samen zijn ze een goed team!

 

Impressie werkzaamheden verbouwing

De hijskraan is al van veraf te zien, maar wat er precies op de grond gebeurt niet. Als je dichterbij komt, kan je goed zien waar aan gewerkt wordt. Kom de voortgang ook live bekijken!

 

Impressie werkzaamheden verbouwing

De fundering van de nieuwe winkels aan de Rivierweg is inmiddels gestort. Wanneer de verbouwing klaar is, kan je hier gezellig winkelen!

Opbouw nieuwe winkelruimtes

Opbouw nieuwe winkelruimtes

3 augustus 2017
Naast het begin van de parkeergarage van winkelcentrum de Koperwiek is er inmiddels ook gestart met de opbouw van nieuwe winkelruimtes.

Net voor de welverdiende bouwvakvakantie hebben de bouwvakkers de fundering gestort voor de nieuwe winkels aan de Rivierweg. Over twee weken wordt het werk weer hervat en bouwen we verder aan de Koperwiek.

Houd onze Facebookpagina in de gaten voor al het nieuws rondom de bouw van het winkelcentrum.
Komst nieuwe parkeergarage

Komst nieuwe parkeergarage

20 juli 2017

Er wordt druk gewerkt aan de vernieuwing van winkelcentrum de Koperwiek!

Het heiwerk voor de nieuwe parkeergarage is inmiddels klaar. Het komende jaar wordt er hard gewerkt aan een mooie nieuwe parkeergarage met wel 280 gratis parkeerplaatsen (zie afbeelding).

Houd onze Facebookpagina in de gaten voor al het nieuws rondom de bouw van het winkelcentrum.

Update werkzaamheden in en rondom het winkelcentrum

Update werkzaamheden in en rondom het winkelcentrum

28 juni 2017

De eerste sloopfase is afgerond. Aan de zijde van de Duikerlaan zijn de oude winkelunits en de overkapping  gesloopt. Ook de vijver is gedempt. Deze en volgende week worden de laatste heipalen in de grond gezet, waarna de volgende bouwfase begint. Binnen in het winkelcentrum worden er ook een aantal winkelpanden gesloopt, zodat er ruimte komt voor de nieuw te realiseren passage en winkels.

De totale verbouwing duurt tot eind 2019, maar volgend jaar zomer zal de nieuwe parkeergarage al goed zichtbaar zijn.

Via deze website wordt u op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen. Mocht u ondanks de informatie in het winkelcentrum, op de website en via social media toch nog vragen hebben kunt u dit altijd laten weten via info@dekoperwiek.nl.

Update werkzaamheden in en rondom het winkelcentrum

Update werkzaamheden in en rondom het winkelcentrum

21 april 2017

Vanaf donderdag 30 maart is er in en rondom het winkelcentrum gestart met de sloopwerkzaamheden. Deze eerste sloopfase duurt 6 tot 8 weken. Vanf half mei zullen de bouwwerkzaamheden van start gaan.

Via de website wordt u op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen. Mocht u ondanks de informatie in het winkelcentrum, op de website en via social media toch nog vragen hebben kunt u dit altijd laten weten via info@dekoperwiek.nl.

Update verbouwing de Koperwiek

Update verbouwing de Koperwiek

7 februari 2017

Maandagavond 23 januari heeft Wereldhave samen met de gemeente Capelle alle winkeliers van en rondom de Koperwiek geinfomeerd over de ontwikkelingsplannen van het winkelcentrum. 

Maandagavond 27 maart staat er een informatie avond gepland voor de bewoners rondom de Koperwiek en het Stadsplein.

De werkzaamheden in en rondom winkelcentrum de Koperwiek vinden in de maand februari en maart met name plaats rondom de huidige binnentuin bij de Action en bij de vijver.

Zonnepanelen

Zonnepanelen

15 november 2016

Het verduurzamen van winkelcentrum de Koperwiek is een belangrijk onderdeel in de strategie van eigenaar Wereldhave. Onder het motto ‘iedere dag een beetje beter’ hebben we ons ten doel gesteld om het energieverbruik in onze winkelcentra te reduceren met 30% (t.o.v. 2013).

Op winkelcentrum de Koperwiek zijn in totaal 384 zonnepanelen geplaatst. De installatie zorgt
jaarlijks voor ruim 96.000 kWh energie, wat gelijk staat aan het gemiddelde jaarlijkse energieverbruik van 32 huishoudens.

Vervangen dakbedekking Koperwiek 1

Vervangen dakbedekking Koperwiek 1

13 oktober 2016

In en rondom het winkelcentrum zijn we vorig jaar begonnen met de voorbereidingen voor de herontwikkeling van het winkelcentrum. Half oktober is de dakbedekking van Koperwiek 1 vervangen.

Zichtbare werkzaamheden vanaf oktober

Zichtbare werkzaamheden vanaf oktober

22 september 2016

Winkelcentrum de Koperwiek wordt gerenoveerd. Zoals u in het winkelcentrum kunt zien zijn de voorbereidingen al in volle gang. Vanaf oktober gaan we zichtbaar aan de slag in het winkelcentrum.