Vandaag geopend 09:30 - 17:30
WH_Koperwiek_MaxMobiel_0009-DSC_4814.jpg WH_Koperwiek_MaxMobiel_0014-DSC_4836 (1).jpg

 

De Max Mobiel geeft mobiliteitsoplossing in Capelle aan den IJssel. Dit elektrische voertuig zorgt ervoor dat je in de buurt eenvoudig van A naar B komt. Lijkt het jou leuk om vrijwillige chauffeur van de Max Mobiel te zijn? Lees dan hieronder meer en meld je aan!

Vrijwilligers voor de Max Mobiel

Vanaf 1 april is hij te zien in Capelle aan den IJssel: de Max Mobiel. Dit lokale initiatief zorgt ervoor dat mensen met een mobiliteitsbeperking weer mobiel worden. Op dit moment worden er vrijwillige chauffeurs gezocht die een dagdeel per week willen helpen bij dit initiatief. 

Inwoners van Capelle aan den IJssel kunnen de MAX mobiel reserveren voor een rit binnen Capelle aan den IJssel. Of dit nu naar De Koperwiek, de huisarts, familie of het buurthuis is. 

Als chauffeur van de Max Mobiel vervul je hierbij een belangrijke rol. Je zorgt ervoor dat de gebruiker een zorgeloze en vriendelijke rit krijgt naar de bestemming. Dit werk is dan ook zeer dankbaar en draagt bij aan een betere mobiliteit van de gebruiker. 

Een Max Mobiel is 100% elektrisch en heeft bagageruimte voor een ingeklapte rolstoel of rollator. De wagentjes gaan maximaal 45 km per uur en hebben in het verkeer de status van een scootmobiel. Ze mogen rijden op de weg, het fietspad, op het trottoir en in het winkelcentrum. 

Als vrijwillige chauffeur dien je minimaal 18 jaar oud te zijn en in het bezit te zijn van minimaal een brommer-rijbewijs. Daarnaast vind je het leuk om in contact te zijn met mensen. In een poule van vrijwilligers zal je worden ingepland voor één of meerdere dagdelen, uiteraard volledig in overleg. 

Aanmelden als vrijwilliger

Heb jij zin en tijd om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Meld je dan direct aan via het inschrijfformulier rechts op deze pagina. Voor aanvullende vragen kun je een mail sturen naar info@dekoperwiek.nl

Een rit boeken?

Max Mobiel rijdt, haalt en brengt je naar iedere bestemming binnen Capelle aan den IJssel. Een rit is gratis tot 1 juli 2019. Na 1 juli betaal je 1 euro per rit. Wil jij een rit inplannen met de Max Mobiel? Bel dan minimaal 24 uur van tevoren naar het telefoonnummer: 06-45274886