Vandaag geopend 12:00 - 17:30

Koningsdag: alle activiteiten op een rijtje

27 april 2023 - 27 april 2023

Haal je oranje kleding maar uit de kast, want het is weer tijd voor Koningsdag in De Koperwiek! ๐Ÿงก Kom jij ook? ๐Ÿ™Œ๐Ÿป

Op het Plein voor The Point kunnen kids zich gratis laten schminken tot een échte koning(in) – of natuurlijk iets anders - van 12.00 tot 16.00 uur. Maar ook de ouders hoeven zich niet te vervelen: de winkels zijn gewoon open van 10.00 tot 17.00 uur! ๐Ÿ›๏ธ Er is dus voor iedereen wat te doen!

Dit jaar wordt Koningsdag groots gevierd in het Stadshart van Capelle! Het Stadsplein is momenteel niet beschikbaar vanwege renovatiewerkzaamheden, maar het feest gaat door op het Amnestyplein waar het evenement plaatsvindt. Op de Lijstersingel zijn er talloze marktkramen waar van alles wordt aangeboden, inclusief heerlijk eten en drinken. De kermis met geweldige attracties is er natuurlijk ook van 22 tot en met 28 april.

Op het Amnestyplein wordt een podium opgesteld met verschillende optredens. Om 11:00 uur begint Kidz DJ met een discoshow vol muziek, dans, spelletjes en interactie. Om 13:00 uur begint de band Groovin Monk met eigentijdse bewerkingen van nummers van Soul, Jazz en Funk. En om 15:00 uur treedt United by Music op, een organisatie die mensen met een beperking de kans geeft om op te treden.

En alsof dat nog niet genoeg is, zal de Jazzband Marc Cooks de gehele dag op het Amnestyplein en de Lijstersingel spelen. Maar dat is nog niet alles! Er is namelijk ook straattheater met verschillende acts, zoals de zeldzame regenbooggorilla Bonita van Krist Doo Festivaltheater en de Hollandse boerinnen van Hollands Glorie die kinderen en volwassenen weer ouderwets op straat laten spelen.

Tot slot is er een belangrijke mededeling: er zal bewaking aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden en te zorgen dat het veilig en gezellig blijft. Houd je daarom altijd aan hun aanwijzingen.

Veel plezier op Koningsdag in De Koperwiek!