Opening CentrumXpeditie met tientallen activiteiten

23 september 2016 24 september 2016
Opening CentrumXpeditie met tientallen activiteiten

Op zaterdag 24 september opent wethouder Dick van Sluis om 13:00 uur de CentrumXpeditie. Dit doet hij door de laatste tegel van de route te onthullen op het Amnestyplein (tegenover het Stadsplein). De CentrumXpeditie is een route van ongeveer 5 kilometer langs alle locaties in het Capelse centrumgebied waar de komende jaren een ontwikkeling plaatsvindt. Het is daarmee de eerste beleefbare gebiedsvisie van Nederland. Speciaal voor de opening van de CentrumXpeditie zijn er zaterdag in het centrum tussen 13:00 uur en 17:00 uur tientallen activiteiten voor jong en oud.

Zaterdag kunnen Capellenaren beleven wat er de komende jaren in het centrumgebied gaat gebeuren en genieten van activiteiten van Capelse organisaties. Zo zijn er watersportdemonstraties op de IJssel bij het Vuykpark en het Raadhuisplein, muzieklessen in het Vuykpark, een bootcamp op het Amnestyplein en sport- en spelactiviteiten in het Amandelpark en het park achter het gemeentehuis.   Verder zijn er activiteiten op de Fazantstraat, de Rubenssingel, De Mient en Couwenhoek en kunnen geïnteresseerden hier terecht voor informatie over de woningbouwplannen. Op het Stadsplein kunnen Capellenaren in gesprek over hun ideeën voor de herinrichting van het plein en genieten van een speciale CentrumXpeditie-aanbieding van de horeca. Haal een gratis routekaart in een kraam op het Amnestyplein. En zo zijn er nog veel meer activiteiten die allemaal op de routekaart staan die bezoekers zaterdag ontvangen in een kraam op het Amnestyplein. Kinderen kunnen in die kraam ook terecht voor een stickerkaart waarmee ze een gratis ijsje kunnen verdienen.

Toekomstige ontwikkelingen
De vernieuwing en uitbreiding van De Koperwiek, herinrichting van het Stadsplein, invoering van een 30 km-zone op de centrumring, nieuwe woningen aan de Fazantstraat, de Rubenssingel en op De Mient en het beter toegankelijk en beleefbaar maken van de parken. Dit zijn enkele plannen in de gebiedsvisie Centraal Capelle, waaraan honderden Capellenaren de afgelopen periode hebben bijgedragen. Dankzij de CentrumXpeditie kunnen Capellenaren op straat beleven wat er de komende jaren op verschillende locaties gaat gebeuren. De route is uitgezet met tegels en op de belangrijke locaties liggen grote tegels met een QR-code. Door deze code te scannen komen geïnteresseerden op de mobiele website www.centrumxpeditie.nl en krijgen ze informatie over die locatie. Mensen die dat prettiger vinden, kunnen de CentrumXpeditie ook lopen met behulp van een papieren routekaart.

Geïnteresseerden kunnen een gratis routekaart van de CentrumXpeditie ophalen in de Huiskamer in winkelcentrum De Koperwiek en de plannen inzien op www.centrumxpeditie.nl.

 

Heb jij gouden tips voor Koperwiek?
Geef je mening via deze link >>