Roze gevulde eitjes
3 april 2022
Één ei is geen ei! Met Pasen kun je nooit genoeg eitjes eten, toch? Daarom delen wij graag dit verrassende recept voor roze gevulde eitjes! Bekijk de video voor een tutorial, of lees hieronder de stappen. Eitje! 🥚
Ingredienten
Voor 6 personen:
- 3 eieren
- 375 ml bietensap
- 25 ml rodewijnazijn (optioneel: gewone azijn)
- 2 el witte basterdsuiker (optioneel: gewone suiker)
- 1½ el mayonaise
- ½ tl kerriepoeder (of probeer eens vadouvan!)
- 2½ g verse platte peterselie
Instructies
- Breng water aan de kook, voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel de eitjes.
- Meng het bietensap, de azijn en suiker en wacht tot de suiker is opgelost. Schenk in het bakje met de eieren. Leg een bordje op de eieren, zodat ze helemaal onderstaan (ze mogen niet geplet worden). Zet afgedekt ca. 3 uur in de koelkast.
- Haal de eieren uit het bakje en halveer overlangs, haal met een theelepel het eigeel eruit en doe in een kom. Prak het eigeel met een vork. Meng de mayonaise en kruiden erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.
- Schep het eigeelmengsel in de spuitzak en vul er de eihelften mee. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en bestrooi de eieren ermee. Smakelijk!