Vandaag geopend 12:00 - 17:30

Versrecepten

25 februari 2020

Fonduepannetje op tafel, schaaltjes met brood, tomaat, wortel, ravioli, salami, aardappeltjes en een goed glas wijn erbij. Kaasfondue is altijd een goed idee. Gezellig, heerlijk en bovendien hoeft niemand te koken.

Zelf kaasfondue maken

Ben jij nog geen kaasfondue-koning of koningin? Het basisrecept maak je in 3 simpele stappen.

Ingrediënten (voor 4 personen):
  • 600 g kaas naar keuze. 
  • 1 teen knoflook
  • 1 el maïzena
  • 300 ml droge witte wijn
  • 1 el citroensap
  • Rasp + kaasfonduepan
Bereiding:
  • Rasp de kaas/kazen grof. Wrijf de binnenkant van de fonduepan in met het snijvlak van de knoflook. Los de maïzena op in een paar el wijn.
  • Schenk de rest van de wijn in de fonduepan en breng op matig vuur aan de kook. Draai het vuur laag en roer de kaas in kleine porties erdoor. Blijf roeren tot de kaas is gesmolten.
  • Roer het maïzenamengsel door en meng dit met het citroensap door de fondue. Verwarm nog 2-3 min. tot een gladde, gebonden fondue. Breng op smaak met peper.

Tip: Kook het kaasmengsel niet te lang. Zo zorg je ervoor dat je kaasfondue smeuïg blijft.

Bron: Jumbo.com