Vandaag geopend 09:30 - 17:30

Over Koperwiek

Het winkelcentrum beschikt over meer 100 winkels, vele voorzieningen en u kunt er gratis parkeren.

Winkelcentrum De Koperwiek is ruim en licht opgezet, grotendeels overdekt, heeft vele voorzieningen en is prima toegankelijk ook voor minder validen. De mix van winkels, horeca, dienstverlening en cultuur is verrassend en biedt voor elk wat wils. Daarnaast onderscheiden de evenementen, die er regelmatig worden georganiseerd en de wekelijkse markt ons centrum van vele andere centra.

Winkelcentrum De Koperwiek kent zeer veel uitstekende lokale speciaalzaken, waar service en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Uiteraard treft u daarnaast ook een ruim aanbod van de bekende landelijke ketens in ons centrum aan. Kortom, of u gewoon gezellig wilt shoppen, lekker wilt eten, naar het theater wilt, of u op zoek bent naar een andere woning of werk: in Stadscentrum De Koperwiek slaagt u altijd!

Huisregels

In het winkelcentrum zijn zowel de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Capelle aan den IJssel als huisregels van kracht.

De belangrijkste zijn:
•Het is verboden te roken
•Het is verboden voor alle fietsen (ook aan de hand)
•Honden moeten aan de lijn en eventuele uitwerpselen dienen te worden opgeruimd
•Het is verboden alcohol te nuttigen anders dan op een terras
•Het is verboden te skaten, skeelers, spelen, etc.
•Scootmobielen dienen stapvoets te rijden
•Het is verboden muziek te maken of af te spelen
•Het is verboden zonder toestemming te enquêteren, flyeren, goederen te verkopen of te presenteren, te fotograferen of te filmen.

Aanwijzingen van de beveiliging dienen terstond opgevolgd te worden.

Historie in vogelvlucht

In 1967 werd in Capelle aan den IJssel de bouw van de Koperwiek afgerond, een modern winkelgebied met boven de winkels maisonnette woningen. De Koperwiek bestond uit een plein en een L-vormige straat met brede stoepen. De moderne luifels zorgden voor aangenaam droog winkelen.

Vanaf 1987 werd de winkelstraat ingrijpend verbouwd, uitgebreid en tot een overdekt winkelcentrum omgetoverd. Met een complexe staalconstructie werd de straat met moderne ronde bogen overkapt. De winkelruimten werden aangepast en uitgebreid, er werd verwarming in het centrum aangelegd en een deel van de vijver werd opgeofferd aan het nieuwe winkelhart. Al met al een zeer ingrijpende operatie. Bij de voltooiing in 1989 bood toen Winkelcentrum De Koperwiek ruimte aan 64 winkels en was daarmee het hoofdwinkelcentrum van Capelle aan den IJssel geworden.

Het was slechts een korte tussenfase. In 1995 voltooiden gemeente en projectontwikkelaars de aanleg van de metro met het station Capelle Centrum. Daarbij werd ook het winkelcentrum uitgebreid. Met het metrostation en een flinke uitbreiding met winkels, horeca en voorzieningen kreeg het overdekte gedeelte van het Stadscentrum zijn huidige vorm. En herbergt sindsdien 104 winkels.

De ontwikkeling van het laatste deel van het Stadscentrum, het Stadsplein met bibliotheek, theater, horeca, banken en woningen, verliep trager dan voorzien. Uiteindelijk opende het Isala Theater in september 1999 voor het eerst zijn deuren. Het nieuwe stadshart was wederom uitgebreid en completer dan ooit, de bestrating van het Stadsplein liet nog op zich wachten. Die werd pas in 2000 afgerond. Al met al zijn er nu in het totaal 117 panden voor winkels, horeca en voorzieningen in het centrumgebied.

Na jaren van overleg en plannen maken is in mei 2010 een start gemaakt met de upgrading van en de uitbreiding in het oudste deel van het winkelcentrum. Met een nieuwe overkapping, aanpassing van de looproutes en entrees en aanpassen, vergroten, samenvoegen en toevoegen van winkelpanden wordt het Stadscentrum aangepast aan de huidige gebruikerseisen. In mei 2011 werd de eerste fase afgerond.

De plannen om in fases ook de rest van het overdekte winkelcentrum aan te passen en uit te breiden, worden nu ontwikkeld. Zo zal in het middengedeelte nieuwe winkelruimte en parkeervoorzieningen worden gecreëerd. En door onder meer nieuwe winkelpanden op het Stadsplein toe te voegen zal dubbelzijdige bewinkeling van de Centrumpassage worden gerealiseerd.

Wereldhave_200x100.jpg