Vandaag geopend 09:30 - 17:30

De Koperwiek vernieuwt


Op deze pagina en op onze Facebookpagina plaatsen we updates en foto's. Tijdens de werkzaamheden blijven de winkels van de Koperwiek gewoon geopend. De werkzaamheden vinden zoveel mogelijk plaats buiten de openingsuren.

Benieuwd naar hoe fase 3 van start is gegaan? Bekijk de video hiernaast!


Jamin, Livera & een nieuw Aziatisch restaurant komen naar De Koperwiek!

Jamin, Livera & een nieuw Aziatisch restaurant komen naar De Koperwiek!

15 september 2023

Livera, Jamin en een nieuw Asian Fusion-restaurant kun je dit jaar nog vinden in het vernieuwde centrum. Ook verhuizen bestaande winkels Action en Brandstore naar het nieuwbouwgedeelte van De Koperwiek. 

Livera, een geliefd lingeriemerk, opent voor het einde van het jaar een nieuwe winkel in De Koperwiek op de locatie van de voormalige Hunkemöller. Ze bieden hoogwaardige stijlvolle lingerie, nachtkleding en trendy badmode. Een andere winkel die voorheen al in De Koperwiek was gevestigd, en recent vaker door snoepliefhebbers werd genoemd was Jamin. Ook zij komen weer met een winkel terug in De Koperwiek.

De culinaire ervaring in De Koperwiek wordt binnenkort aangevuld met de komst van een nieuw Asian Fusion-restaurant aan het gezellige Eat&Meet-horecaplein. Het binnen- en buitenterras van Eat&Meet biedt de perfecte sfeer om te genieten van de Aziatische keuken, het hele jaar door. Eerder kondigden we ook Starbucks en Bagels & Beans al aan als nieuwkomers, die straks ook te vinden zijn aan dit horecaplein.

Wie wordt er nou niet blij van de Action? Ook deze populaire winkel verhuist naar een moderner én groter pand in het nieuwbouwgedeelte. Dus je vindt er een nóg uitgebreider aanbod aan betaalbare producten voor huis, tuin, hobby en meer. De Action opent al voor eind september haar deuren.

Ook damesfashionwinkel Brandstore verhuist mee naar een grotere, gloednieuwe winkel in dit deel van De Koperwiek. Ze gaan nog open vóór 2024. Vos India Meubelen verhuist naar de Rivierweg en Alpin Juweliers neemt de spotlights over van Ben de Ridder Juwelier. De verwachting is dat je voor je feestelijke decemberaankopen nog terecht kunt bij deze winkels!

Starbucks en Bagels & Beans komen naar de Koperwiek!

Starbucks en Bagels & Beans komen naar de Koperwiek!

25 juli 2023

Starbucks en Bagels & Beans komen dit jaar nog naar De Koperwiek. Deze 2 welbekende toppers kun je straks vinden in het nieuwe gedeelte van het centrum.
 
Het is je vast niet ontgaan. De Koperwiek ondergaat een behoorlijke facelift en we kunnen niet wachten op het eindresultaat. Een belangrijk onderdeel van deze metamorfose is de renovatie van het bestaande winkelcentrum, die gedeeltelijk al is gerealiseerd. De nieuwe entrees, complete parkeergarage met 280 gratis parkeerplekken en de Every Deli Versstraat zijn vorig jaar afgerond. Daarna is fase 3 van de vernieuwing van start gegaan. Naar verwachting is het nieuwe gedeelte voor het einde van de al zomer klaar. De eindstreep komt steeds dichterbij! 

Wanneer het nieuwbouwgedeelte straks af is, loop jij zo vanuit de metro ons horecaplein op. Neem dan een plekje bij Bagels & Beans: een eigentijds en onderscheidend bagel- en espressobarconcept. Met de fijne sfeer, waarbij het draait om persoonlijke aandacht, kun je heerlijk relaxen. Dé perfecte plek dus om te genieten van een heerlijke brunch of lunch.
 
Daarnaast komt ook Starbucks naar De Koperwiek! Yes je hoort het goed. Waarschijnlijk hoeven we deze niet meer aan je voor te stellen. De iconische en populaire koffiezaak is binnenkort binnen handbereik. Zouden ze je naam hier wel goed spellen? 😉 

Er is meer goed nieuws, want de laatste werkzaamheden zijn in volle gang. De Koperwiek is aan het transformeren naar een multifunctioneel centrum. Het wordt het bruisende hart van Capelle aan den IJssel. Niet zomaar een winkelcentrum maar ook een plek voor sport, zorg, en vrijetijdsbesteding, inclusief een hip en gezellig horecaplein genaamd Eat & Meet. Door het binnen- en buitenterras zit je er zowel in de winter als in de zomer warmpjes bij. Nog even geduld!  

Benieuwd naar alle komende updates? Houd onze website, Facebook en Instagrampagina in de gaten voor het laatste nieuws!  

Van loopbrug naar vernieuwde passage

Van loopbrug naar vernieuwde passage

20 januari 2023

Verbouwing

Fase 3 van De Koperwiek Vernieuwt is in volle gang. Inmiddels is er in het gedeelte tussen Pearle Studio en Vos India Meubelen een nieuwe vloer gestort en is de passagekap gesloopt. Verdere realisatie van deze werkzaamheden van dit gedeelte wordt spoedig opgeleverd. De loopbruggen zullen verdwijnen waardoor het publiek over een gloednieuwe betonvloer kan winkelen! 

Ondertussen wordt er een steiger gebouwd tussen Holland & Barrett en T-Mobile waar de bezoekers onderdoor kunnen lopen. Zo kan de vernieuwde passage gebouwd worden. 

Nieuwbouw

In het buitengebied wordt druk gewerkt aan het laatste deel van de staalconstructie en de fundering. Eind week 13 zal dit gereed zijn. Hierna wordt er een begin gemaakt aan de gevels van de nieuwe winkels.  

 

De werkzaamheden worden van maandag t/m vrijdag tussen 07:00 en 16:30 uitgevoerd waarbij alle winkels ten alle tijden bereikbaar blijven. Ook zal er alles aan gedaan worden overlast zoveel mogelijk te voorkomen.  

 

Meer informatie lees je hier

 

Wil jij op de hoogte blijven van alle verbouwingen en nieuwtjes? Hou dan onze website in de gaten of neem zelf een kijkje in het centrum!

Fase drie van De Koperwiek Verbouwt gaat van start!

Fase drie van De Koperwiek Verbouwt gaat van start!

31 augustus 2022

 

Impressie 1

 

Impressie 2

 

Impressie 4

 

Foto's

 

Wil jij op de hoogte blijven van alle verbouwingen en nieuwtjes? Hou dan onze website in de gaten of neem zelf een kijkje in het winkelcentrum!

De verbouwing aan de openbare ruimte is begonnen!

De verbouwing aan de openbare ruimte is begonnen!

4 februari 2022

Naast een compleet nieuw servicepunt, wordt De Koperwiek verder vernieuwd. Het gebied van The Point, nabij de Jumbo, gaat een complete make-over krijgen! Inmiddels zijn de eerste werkzaamheden van start gegaan. Er komt een nieuwe vloer en nieuwe plafondelementen. Daarnaast komen er extra zitgelegenheden. Als finishing touch komt er ook meer groen in dit gebied. Zo wordt winkelen in De Koperwiek nóg fijner!

 

Verdere werkzaamheden

Niet alleen de ruimte rondom The Point wordt onder handen genomen. Ook krijgt de kiosk van We Buy Gold krijgt weer een frisse, nieuwe look. Daarnaast wordt de grote bank tegenover de C&A vernieuwd en zullen er ook tegenover de Douglas extra zitjes bijkomen.

 

Wil jij op de hoogte blijven van alle verbouwingen en nieuwtjes? Hou dan onze website in de gaten of neem zelf een kijkje in het winkelcentrum!

Vernieuwde Metro-ingang naast de Koperwiek

Vernieuwde Metro-ingang naast de Koperwiek

1 februari 2022

Metrostation Capelle Centrum krijgt een make-over! Maandag 10 januari zijn de werkzaamheden van start gegaan en zullen duren tot einde zomer 2022. In de tussentijd kun je via de in- en uitgang van de Oostzijde de metro binnengaan. De metro zal overdag gewoon rijden volgens dienstregeling.

Werkzaamheden

De werkzaamheden zullen op werkdagen uitgevoerd worden tussen 07:00 en 16:00 's middags. De ingang was verouderd en zal een frisse en moderne uitstraling krijgen met een transparante gevel.

Informatie en vragen

Heb je vragen, ervaar je overlast of ben je geïnteresseerd in de vordering? Neem dan contact op via de klantenservice van de RET via de mail of bel naar 0900-5006010. 

Bron: https://corporate.ret.nl/werkzaamheden/bouw-nieuw-metrostation-capelle-centrum-van-start

De Koperwiek krijgt er een nieuw gedeelte met terrassen bij!

De Koperwiek krijgt er een nieuw gedeelte met terrassen bij!

1 februari 2022

Sinds 2017 zijn we bezig met vernieuwing, renovaties en upgrades aan De Koperwiek. Nu is het moment daar dat we officieel mogen aankondigen dat in het najaar van 2022 een nieuwe fase gestart zal worden waarin een nieuw gedeelte van 2.500 m2 aan de zijde van het Stadsplein zal worden toegevoegd!  

Het grootste gedeelte van dit nieuwe stuk zal gevuld worden met zowel dag- als avondhoreca. Restaurants en cafés zullen hun deuren openen met elk hun eigen terras aan zowel de buiten- als binnenzijde van De Koperwiek (overdekte gedeelte). Je kunt er dus vanuit gaan dat jij eind 2023 lekker op het terras zit tussen het shoppen door of tot in de late uurtjes een borrel aan het drinken bent!  

Om het Full Service Center nóg completer te maken, zal  het nieuwe gedeelte ook aangevuld worden met ander aanbod. Nóg meer shopplezier dus!  

   

Bekijk hier alle vernieuwingen op een rijtje:  

 De afgelopen jaren...  

  • zijn de entrees gemoderniseerd 
  • is er een nieuwe parkeergarage gebouwd met 280 parkeerplekken 
  • is de nieuwe versstraat "Every.Deli" geopend 
  • zijn er nieuwe passages gemaakt
  • zijn er natuurlijk ook nieuwe winkels geopend 

  

In 2022 zal...  

  • de ingang van het metrostation gemoderniseerd worden en geintergeerd worden met het winkelcentrum.
  • er een nieuw gedeelte van 2.500 m2 worden toegevoegd aan de kant van het Stadsplein van De Koperwiek.  

   

Start bouw  

Halverwege 2022 zal de bouw van start gaan, maar niet getreurd. Het winkelcentrum zal gedurende de bouw open blijven! Je kunt gewoon blijven winkelen en af en toe spieken bij de ontwikkelingen. 

Versstraat Every.Deli is feestelijk geopend!

Versstraat Every.Deli is feestelijk geopend!

3 december 2021

Voor elk wat wils en van alle gemakken voorzien. Dat is Every.Deli, het nieuwste versstraat concept in De Koperwiek. Vanochtend werd officieel het lintje doorgeknipt door wethouder Harriet Westerdijk en Pieter Polman (Directeur Wereldhave Nederland) samen met de ondernemers uit de versstraat.

Vanaf nu is de versstraat volledig geopend en kan jij al jouw versproducten eindelijk in huis halen. Van de bloemist tot de bakker, van de poelier tot de kaas & noten winkel. Every.Deli heeft voor ieder wat wils. Lekker fris en vooral lekker vers. Ben jij er nog niet geweest? Kom dan snel een kijkje nemen!

Smaakraden
Ben jij benieuwd naar de verse producten van onze ondernemers? Kom dan zaterdag 3, 11 en 18 december het zelf proeven! 

Button
Hema verhuist en vernieuwt!

Hema verhuist en vernieuwt!

7 september 2021

Leuk nieuws: Every.Deli in De Koperwiek wordt eind dit jaar aangevuld met het nieuwste HEMA-winkelconcept! Dit betekent dat de HEMA zal verhuizen naar de nieuwe locatie. De vernieuwde winkel, die een stuk groter is dan de vorige, is ingericht naar het laatste winkelconcept. Dit houdt in dat de winkel een frisse uitstraling heeft en overzichtelijk is. Deze indeling zorgt ervoor dat je in één keer ziet waar je moet zijn. Naar verwachting opent de nieuwe HEMA in dit najaar zijn deuren.

HEMA-keuken

In deze nieuwe HEMA zal ook het nieuwste restaurantconcept van HEMA een prominente plek hebben, namelijk het ‘HEMA-keuken’ concept. In HEMA-keuken staat vers en gezond eten centraal. Hier kun je namelijk genieten van allerlei lekkere en gezonde recepten zoals salades, gezonde broodjes, smoothies, sappen en verse soepen. Allemaal met 100% natuurlijke, verse ingrediënten en uiteraard vers bereid! 🍎🍞🥗

Every.Deli

Met de toevoeging van het nieuwe HEMA-concept in de versstraat van De Koperwiek is het Every.Deli concept nog completer. De Every.Deli is een versstraat gestoken in het meest moderne jasje en van alle gemakken voorzien. Je vindt er naast twee supermarkten ook speciaalzaken zoals een bakker, de kaasboer, de poelier, de visboer, notenboer en een bloemenzaak. Een beleving aan versproducten in één straat uitgerust met diverse plekken om rustig te kunnen zitten.

Volg de vernieuwing

De gehele vernieuwing van de Every.Deli is te volgen via De Koperwiek Vernieuwt en via Facebook en Instagram. Het centrum blijft tijdens de gehele vernieuwing open en alle winkels blijven toegankelijk voor bezoekers. Tot snel in De Koperwiek!

De versstraat is er bijna… Maar nog niet helemaal!

De versstraat is er bijna… Maar nog niet helemaal!

4 juni 2021

De vernieuwing van de versstraat is zo goed als af. De afgelopen weken is er een mooie groene wand geplaatst en zijn er naamsaanduidingen van de winkels opgehangen. In de passage is de tegelvloer weer aangeheeld. Je ziet op sommige plekken ook al welke tegelvloer er in de erachter gelegen winkel komt. De komende weken komen er nog mooie industriële lampen te hangen (sneak preview: er hangt er al een op proef ter hoogte van de Jumbo 😊) en worden de etalages boven de winkels ingericht. Bij de Visjuwelier en bij Bakkerij Ammerlaan komen nog gezellige zitjes voor de winkel te staan. De schoonloopmat voor de ingang wordt nog verlengd zodat je met droge voeten het centrum kunt betreden. Tot slot zullen de huidige prullenbakken worden vervangen voor prullenbakken waarbij je je afval gescheiden kunt aanbieden zoals je ook kunt doen in de rest van De Koperwiek.

Nieuwe verszaken
Deze week zijn Bakkerij Ammerlaan en de Alexanderhoeve begonnen met de afbouw van hun winkel. Alexanderhoeve zal eind juni haar deuren openen, en Bakkerij Ammerlaan op 2 juli! 🥖🧀 Via onze website en socials houden we jullie op de hoogte.

De Koperwiek vernieuwt
Afgelopen jaren is er veel veranderd in ons winkelcentrum. In de versstraat hadden vernieuwingen en verplaatsingen van winkels als Jumbo, Ekoplaza, Kip Ik Heb Je, én de gloednieuwe Visjuwelier. Daar komen nu weer twee lokale versspecialisten bij!

Wat vind jij van de versstraat?
Wij zijn ontzettend trots: wat is de versstraat gaaf geworden! We horen graag wat jij ervan vindt. Dus deel hieronder jouw mening met ons! 👇

insta

Altijd op de hoogte blijven?
Het centrum blijft tijdens de gehele vernieuwing open en de winkels blijven toegankelijk. Wil je op de hoogte blijven van de vernieuwing van De Koperwiek? Hou dan de De Koperwiek Vernieuwt-pagina in de gaten, en volg ons op Facebook en Instagram!

 

 

Vers van de pers: twee nieuwe winkels!

Vers van de pers: twee nieuwe winkels!

14 april 2021

Er is (letterlijk) werk aan de winkel in De Koperwiek! De werkzaamheden aan de versstraat zijn namelijk in volle gang. Naast de huidige speciaalzaken komen er nog twee verswinkels bij; de speciaalzaken Bakker Ammerlaan en kaas- en notenwinkel Alexanderhoeve!

Bakker Ammerlaan
Bakker Ammerlaan is een echt familiebedrijf en is al meer dan 125 jaar “de bakker in de buurt”. Inmiddels staat de vijfde generatie van de familie Ammerlaan aan het roer. Dit jaar komen ze met hun ambachtelijke brood en banketproducten ook naar Capelle aan den IJssel.

Alexanderhoeve
In 1912 is de Alexanderhoeve net buiten Woerden gebouwd. De eerste twee generaties hielden zich voornamelijk bezig met koeien melken en kaas maken. Alexanderhoeve is dus van origine een kaaswinkel, maar in de loop der jaren zijn noten en wijn ook toegevoegd aan het assortiment. Het motto is onveranderd gebleven: “Alleen de beste kwaliteit en smaak”.

De versstraat krijgt steeds meer vorm
Afgelopen jaar is er veel veranderd in de versstraat. We hadden vernieuwingen en verplaatsingen van winkels als Jumbo, Ekoplaza, Kip Ik Heb Je en de gloednieuwe Visjuwelier. Met de komst van een lokale bakker en een kaas- en notenwinkel gaat een wens van vele bezoekers in vervulling. De roep voor lokale versspecialisten kwam de afgelopen jaren geregeld naar voren.

Altijd op de hoogte blijven?
Het centrum blijft tijdens de gehele vernieuwing open en de winkels blijven toegankelijk. Wil je op de hoogte blijven van de vernieuwing van De Koperwiek? Hou dan de De Koperwiek Vernieuwt-pagina in de gaten, en volg ons op Facebook en Instagram!

 

 

 

Omleiding in de passage

Omleiding in de passage

5 maart 2021

Vers nieuws over de verbouwing van de versstraat in De Koperwiek in Capelle aan den IJssel! Inmiddels zijn er bouwschuttingen geplaatst in de passage, en is er een omleiding gemaakt. 

Bereikbaarheid winkels
Er is een bouwschutting geplaatst in de passage om het winkelend publiek veilig om de werkzaamheden heen te leiden. Op de bouwschutting staat een impressie van de toekomstige versstraat. De winkels blijven tijdens de verbouwing uiteraard voor iedereen geopend en bereikbaar. Via de huidige Jumbo is een looproute gecreëerd. De passage zal naar verwachting tot 20 april gedeeltelijk afgesloten zijn.

Vooruitgang
Bouwbedrijf AKOR heeft de vloervelden in de voormalige Jumbo en een gedeelte van de passage gesloopt. Aankomende week staat het slopen van het resterende deel van de vloer gepland. Daarnaast zijn de heiwerkzaamheden in volle gang. Deze bezigheden zullen tot uiterlijk 27 maart duren.

De Koperwiek Vernieuwt
Sinds 2017 wordt het winkelcentrum in Capelle aan de IJssel compleet vernieuwd. Zo zijn er al nieuwe passages, gemoderniseerde winkels, moderne ingangen en een complete parkeergarage met 280 gratis parkeerplekken toegevoegd.

Wil je op de hoogte blijven van de vernieuwing van De Koperwiek? Hou dan de De Koperwiek Vernieuwt-pagina in de gaten, en volg ons op Facebook en Instagram!

Verbouwing van de versstraat begint!

Verbouwing van de versstraat begint!

16 februari 2021

We zitten niet stil in winkelcentrum De Koperwiek. De afgelopen periode zijn we al achter de schermen begonnen, maar nu is het ook in de passage zichtbaar: de werkzaamheden aan de versstraat zijn in volle gang!

De versstraat
Aan de Jumbo-zijde van het winkelcentrum wordt de versstraat verder vernieuwd. Vorig jaar zijn de Jumbo, Ekoplaza en Kip Ik Heb Je, al verplaatst en vernieuwd. Daarnaast is De Bloemist Express tijdens de huidige werkzaamheden verplaatst naar de passage, tegenover de H&M. De Bloemist keert na de verbouwing weer terug in de versstraat. De meest recente aanwinst is een prachtige viswinkel: De Visjuwelier. Eigenaresse Noëlle vertelt: “Met het zeer diverse aanbod aan verse en gebakken vis is De Visjuwelier de ideale toevoeging aan de versstraat van het winkelcentrum.”

Het winkelcentrum en de winkels blijven tijdens de gehele vernieuwing altijd open. De bouw van de versstraat zal naar verwachting duren tot medio 2021.

De Koperwiek Vernieuwt
Sinds 2017 wordt het winkelcentrum in Capelle aan de IJssel gemoderniseerd. Zo hebben we onder andere nieuwe passages, vernieuwde winkels, moderne ingangen en een complete parkeergarage met 280 gratis parkeerplekken mogen verwelkomen. Bij de verbouwing van het winkelcentrum luisteren we graag naar jouw mening zodat we samen De Koperwiek nóg leuker kunnen maken.

Wil je op de hoogte blijven van de vernieuwing van De Koperwiek? Hou dan de De Koperwiek Vernieuwt-pagina in de gaten, en volg ons op Facebook en Instagram!

De Koperwiek luistert (echt wel…): nieuwe viswinkel op verzoek!

De Koperwiek luistert (echt wel…): nieuwe viswinkel op verzoek!

2 februari 2021

De Visjuwelier is geopend! De nieuwe visspeciaalzaak wordt gerund door Noëlle Bensi, dochter van een echte visboer. Ze hielp haar vader vroeger al in zijn viswinkels en stond samen met hem op verschillende markten door het hele land. Het openen van haar eigen zaak is een droom die uitkomt.

Versterking van de versstraat

Met het zeer diverse aanbod aan verse en gebakken vis is De Visjuwelier de ideale toevoeging aan de versstraat van het winkelcentrum. Dit vindt Noëlle zelf ook: “Voorheen werkte ik bij de gemeente in Capelle, dus door mijn werk kwam ik vaak in De Koperwiek. Ik miste dat ik hier nergens een lekker broodje haring voor de lunch kon kopen. Toen ik de kans kreeg om hier een eigen viswinkel te openen, heb ik hem dan ook niet aan me voorbij laten gaan.” Noëlle maakt alle kant-en-klaar maaltijden van de winkel zelf. Over de specialiteiten hoeft ze niet lang over na te denken: “Dat zijn onze verse paella en de mihoen met kabeljauw. Daar komen de mensen echt voor terug!”

Jouw mening telt

De Koperwiek vindt de mening van bezoekers erg belangrijk en daarom vragen we hen regelmatig hoe we het winkelcentrum nog specialer en beter kunnen maken. De roep om een viswinkel kwam hierin duidelijk naar voren. “Er zijn mooie versspeciaalzaken in De Koperwiek, maar een viswinkel zou nog een aanwinst zijn”, kregen we regelmatig te horen. De nieuwe viswinkel laat zien dat jouw tips en ideeën niet zomaar in een la belanden. Met de komst van De Visjuwelier gaat een wens van vele bezoekers in vervulling. Onze bezoekers hebben via een poll op Facebook gestemd op de naam van de nieuwe viswinkel. Zo is De Visjuwelier echt een winkel van ons allemaal!

Bekijk hier de openingstijden van De Visjuwelier. Wil je graag op de hoogte blijven van leuke acties van De Visjuwelier en de maaltijden die Noëlle dagelijks vers bereidt? Volg ze dan op Facebook!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Inschrijven

Eerdere vernieuwingen

meer

Nieuwe passage in De Koperwiek is bijna gereed

15 mei 2019

Zichtbare werkzaamheden vanaf oktober

22 september 2016

Officiële opening parkeergarage

05 november 2018