Vandaag geopend 12:00 - 17:30

Ben je benieuwd naar de verbouwing van winkelcentrum de Koperwiek?
Op deze pagina en op onze Facebookpagina plaatsen we updates en foto's.

Tijdens de werkzaamheden blijven de winkels van de Koperwiek gewoon geopend. De werkzaamheden vinden zoveel mogelijk plaats buiten de openingsuren. 

De verbouwing aan de openbare ruimte is begonnen!

De verbouwing aan de openbare ruimte is begonnen!

4 februari 2022

Naast een compleet nieuw servicepunt, wordt De Koperwiek verder vernieuwd. Het gebied van The Point, nabij de Jumbo, gaat een complete make-over krijgen! Inmiddels zijn de eerste werkzaamheden van start gegaan. Er komt een nieuwe vloer en nieuwe plafondelementen. Daarnaast komen er extra zitgelegenheden. Als finishing touch komt er ook meer groen in dit gebied. Zo wordt winkelen in De Koperwiek nóg fijner!

 

Verdere werkzaamheden

Niet alleen de ruimte rondom The Point wordt onder handen genomen. Ook krijgt de kiosk van We Buy Gold krijgt weer een frisse, nieuwe look. Daarnaast wordt de grote bank tegenover de C&A vernieuwd en zullen er ook tegenover de Douglas extra zitjes bijkomen.

 

Wil jij op de hoogte blijven van alle verbouwingen en nieuwtjes? Hou dan onze website in de gaten of neem zelf een kijkje in het winkelcentrum!

De Koperwiek krijgt er een nieuw gedeelte met terrassen bij!

De Koperwiek krijgt er een nieuw gedeelte met terrassen bij!

1 februari 2022

Sinds 2017 zijn we bezig met vernieuwing, renovaties en upgrades aan De Koperwiek. Nu is het moment daar dat we officieel mogen aankondigen dat in het najaar van 2022 een nieuwe fase gestart zal worden waarin een nieuw gedeelte van 2.500 m2 aan de zijde van het Stadsplein zal worden toegevoegd!  

Het grootste gedeelte van dit nieuwe stuk zal gevuld worden met zowel dag- als avondhoreca. Restaurants en cafés zullen hun deuren openen met elk hun eigen terras aan zowel de buiten- als binnenzijde van De Koperwiek (overdekte gedeelte). Je kunt er dus vanuit gaan dat jij eind 2023 lekker op het terras zit tussen het shoppen door of tot in de late uurtjes een borrel aan het drinken bent!  

Om het Full Service Center nóg completer te maken, zal  het nieuwe gedeelte ook aangevuld worden met ander aanbod. Nóg meer shopplezier dus!  

   

Bekijk hier alle vernieuwingen op een rijtje:  

 De afgelopen jaren...  

  • zijn de entrees gemoderniseerd 
  • is er een nieuwe parkeergarage gebouwd met 280 parkeerplekken 
  • is de nieuwe versstraat "Every.Deli" geopend 
  • zijn er nieuwe passages gemaakt
  • zijn er natuurlijk ook nieuwe winkels geopend 

  

In 2022 zal...  

  • de ingang van het metrostation gemoderniseerd worden en geintergeerd worden met het winkelcentrum.
  • er een nieuw gedeelte van 2.500 m2 worden toegevoegd aan de kant van het Stadsplein van De Koperwiek.  

   

Start bouw  

Halverwege 2022 zal de bouw van start gaan, maar niet getreurd. Het winkelcentrum zal gedurende de bouw open blijven! Je kunt gewoon blijven winkelen en af en toe spieken bij de ontwikkelingen. 

Vernieuwde Metro-ingang naast de Koperwiek

Vernieuwde Metro-ingang naast de Koperwiek

1 februari 2022

Metrostation Capelle Centrum krijgt een make-over! Maandag 10 januari zijn de werkzaamheden van start gegaan en zullen duren tot einde zomer 2022. In de tussentijd kun je via de in- en uitgang van de Oostzijde de metro binnengaan. De metro zal overdag gewoon rijden volgens dienstregeling.

Werkzaamheden

De werkzaamheden zullen op werkdagen uitgevoerd worden tussen 07:00 en 16:00 's middags. De ingang was verouderd en zal een frisse en moderne uitstraling krijgen met een transparante gevel.

Informatie en vragen

Heb je vragen, ervaar je overlast of ben je geïnteresseerd in de vordering? Neem dan contact op via de klantenservice van de RET via de mail of bel naar 0900-5006010. 

Bron: https://corporate.ret.nl/werkzaamheden/bouw-nieuw-metrostation-capelle-centrum-van-start

Versstraat Every.Deli is feestelijk geopend!

Versstraat Every.Deli is feestelijk geopend!

3 december 2021

Voor elk wat wils en van alle gemakken voorzien. Dat is Every.Deli, het nieuwste versstraat concept in De Koperwiek. Vanochtend werd officieel het lintje doorgeknipt door wethouder Harriet Westerdijk en Pieter Polman (Directeur Wereldhave Nederland) samen met de ondernemers uit de versstraat.

Vanaf nu is de versstraat volledig geopend en kan jij al jouw versproducten eindelijk in huis halen. Van de bloemist tot de bakker, van de poelier tot de kaas & noten winkel. Every.Deli heeft voor ieder wat wils. Lekker fris en vooral lekker vers. Ben jij er nog niet geweest? Kom dan snel een kijkje nemen!

Smaakraden
Ben jij benieuwd naar de verse producten van onze ondernemers? Kom dan zaterdag 3, 11 en 18 december het zelf proeven! 

Button
Hema verhuist en vernieuwt!

Hema verhuist en vernieuwt!

7 september 2021

Leuk nieuws: Every.Deli in De Koperwiek wordt eind dit jaar aangevuld met het nieuwste HEMA-winkelconcept! Dit betekent dat de HEMA zal verhuizen naar de nieuwe locatie. De vernieuwde winkel, die een stuk groter is dan de vorige, is ingericht naar het laatste winkelconcept. Dit houdt in dat de winkel een frisse uitstraling heeft en overzichtelijk is. Deze indeling zorgt ervoor dat je in één keer ziet waar je moet zijn. Naar verwachting opent de nieuwe HEMA in dit najaar zijn deuren.

HEMA-keuken

In deze nieuwe HEMA zal ook het nieuwste restaurantconcept van HEMA een prominente plek hebben, namelijk het ‘HEMA-keuken’ concept. In HEMA-keuken staat vers en gezond eten centraal. Hier kun je namelijk genieten van allerlei lekkere en gezonde recepten zoals salades, gezonde broodjes, smoothies, sappen en verse soepen. Allemaal met 100% natuurlijke, verse ingrediënten en uiteraard vers bereid! 🍎🍞🥗

Every.Deli

Met de toevoeging van het nieuwe HEMA-concept in de versstraat van De Koperwiek is het Every.Deli concept nog completer. De Every.Deli is een versstraat gestoken in het meest moderne jasje en van alle gemakken voorzien. Je vindt er naast twee supermarkten ook speciaalzaken zoals een bakker, de kaasboer, de poelier, de visboer, notenboer en een bloemenzaak. Een beleving aan versproducten in één straat uitgerust met diverse plekken om rustig te kunnen zitten.

Volg de vernieuwing

De gehele vernieuwing van de Every.Deli is te volgen via De Koperwiek Vernieuwt en via Facebook en Instagram. Het centrum blijft tijdens de gehele vernieuwing open en alle winkels blijven toegankelijk voor bezoekers. Tot snel in De Koperwiek!

De versstraat is er bijna… Maar nog niet helemaal!

De versstraat is er bijna… Maar nog niet helemaal!

4 juni 2021

De vernieuwing van de versstraat is zo goed als af. De afgelopen weken is er een mooie groene wand geplaatst en zijn er naamsaanduidingen van de winkels opgehangen. In de passage is de tegelvloer weer aangeheeld. Je ziet op sommige plekken ook al welke tegelvloer er in de erachter gelegen winkel komt. De komende weken komen er nog mooie industriële lampen te hangen (sneak preview: er hangt er al een op proef ter hoogte van de Jumbo 😊) en worden de etalages boven de winkels ingericht. Bij de Visjuwelier en bij Bakkerij Ammerlaan komen nog gezellige zitjes voor de winkel te staan. De schoonloopmat voor de ingang wordt nog verlengd zodat je met droge voeten het centrum kunt betreden. Tot slot zullen de huidige prullenbakken worden vervangen voor prullenbakken waarbij je je afval gescheiden kunt aanbieden zoals je ook kunt doen in de rest van De Koperwiek.

Nieuwe verszaken
Deze week zijn Bakkerij Ammerlaan en de Alexanderhoeve begonnen met de afbouw van hun winkel. Alexanderhoeve zal eind juni haar deuren openen, en Bakkerij Ammerlaan op 2 juli! 🥖🧀 Via onze website en socials houden we jullie op de hoogte.

De Koperwiek vernieuwt
Afgelopen jaren is er veel veranderd in ons winkelcentrum. In de versstraat hadden vernieuwingen en verplaatsingen van winkels als Jumbo, Ekoplaza, Kip Ik Heb Je, én de gloednieuwe Visjuwelier. Daar komen nu weer twee lokale versspecialisten bij!

Wat vind jij van de versstraat?
Wij zijn ontzettend trots: wat is de versstraat gaaf geworden! We horen graag wat jij ervan vindt. Dus deel hieronder jouw mening met ons! 👇

insta

Altijd op de hoogte blijven?
Het centrum blijft tijdens de gehele vernieuwing open en de winkels blijven toegankelijk. Wil je op de hoogte blijven van de vernieuwing van De Koperwiek? Hou dan de De Koperwiek Vernieuwt-pagina in de gaten, en volg ons op Facebook en Instagram!

 

 

Vers van de pers: twee nieuwe winkels!

Vers van de pers: twee nieuwe winkels!

14 april 2021

Er is (letterlijk) werk aan de winkel in De Koperwiek! De werkzaamheden aan de versstraat zijn namelijk in volle gang. Naast de huidige speciaalzaken komen er nog twee verswinkels bij; de speciaalzaken Bakker Ammerlaan en kaas- en notenwinkel Alexanderhoeve!

Bakker Ammerlaan
Bakker Ammerlaan is een echt familiebedrijf en is al meer dan 125 jaar “de bakker in de buurt”. Inmiddels staat de vijfde generatie van de familie Ammerlaan aan het roer. Dit jaar komen ze met hun ambachtelijke brood en banketproducten ook naar Capelle aan den IJssel.

Alexanderhoeve
In 1912 is de Alexanderhoeve net buiten Woerden gebouwd. De eerste twee generaties hielden zich voornamelijk bezig met koeien melken en kaas maken. Alexanderhoeve is dus van origine een kaaswinkel, maar in de loop der jaren zijn noten en wijn ook toegevoegd aan het assortiment. Het motto is onveranderd gebleven: “Alleen de beste kwaliteit en smaak”.

De versstraat krijgt steeds meer vorm
Afgelopen jaar is er veel veranderd in de versstraat. We hadden vernieuwingen en verplaatsingen van winkels als Jumbo, Ekoplaza, Kip Ik Heb Je en de gloednieuwe Visjuwelier. Met de komst van een lokale bakker en een kaas- en notenwinkel gaat een wens van vele bezoekers in vervulling. De roep voor lokale versspecialisten kwam de afgelopen jaren geregeld naar voren.

Altijd op de hoogte blijven?
Het centrum blijft tijdens de gehele vernieuwing open en de winkels blijven toegankelijk. Wil je op de hoogte blijven van de vernieuwing van De Koperwiek? Hou dan de De Koperwiek Vernieuwt-pagina in de gaten, en volg ons op Facebook en Instagram!

 

 

 

Omleiding in de passage

Omleiding in de passage

5 maart 2021

Vers nieuws over de verbouwing van de versstraat in De Koperwiek in Capelle aan den IJssel! Inmiddels zijn er bouwschuttingen geplaatst in de passage, en is er een omleiding gemaakt. 

Bereikbaarheid winkels
Er is een bouwschutting geplaatst in de passage om het winkelend publiek veilig om de werkzaamheden heen te leiden. Op de bouwschutting staat een impressie van de toekomstige versstraat. De winkels blijven tijdens de verbouwing uiteraard voor iedereen geopend en bereikbaar. Via de huidige Jumbo is een looproute gecreëerd. De passage zal naar verwachting tot 20 april gedeeltelijk afgesloten zijn.

Vooruitgang
Bouwbedrijf AKOR heeft de vloervelden in de voormalige Jumbo en een gedeelte van de passage gesloopt. Aankomende week staat het slopen van het resterende deel van de vloer gepland. Daarnaast zijn de heiwerkzaamheden in volle gang. Deze bezigheden zullen tot uiterlijk 27 maart duren.

De Koperwiek Vernieuwt
Sinds 2017 wordt het winkelcentrum in Capelle aan de IJssel compleet vernieuwd. Zo zijn er al nieuwe passages, gemoderniseerde winkels, moderne ingangen en een complete parkeergarage met 280 gratis parkeerplekken toegevoegd.

Wil je op de hoogte blijven van de vernieuwing van De Koperwiek? Hou dan de De Koperwiek Vernieuwt-pagina in de gaten, en volg ons op Facebook en Instagram!

Verbouwing van de versstraat begint!

Verbouwing van de versstraat begint!

16 februari 2021

We zitten niet stil in winkelcentrum De Koperwiek. De afgelopen periode zijn we al achter de schermen begonnen, maar nu is het ook in de passage zichtbaar: de werkzaamheden aan de versstraat zijn in volle gang!

De versstraat
Aan de Jumbo-zijde van het winkelcentrum wordt de versstraat verder vernieuwd. Vorig jaar zijn de Jumbo, Ekoplaza en Kip Ik Heb Je, al verplaatst en vernieuwd. Daarnaast is De Bloemist Express tijdens de huidige werkzaamheden verplaatst naar de passage, tegenover de H&M. De Bloemist keert na de verbouwing weer terug in de versstraat. De meest recente aanwinst is een prachtige viswinkel: De Visjuwelier. Eigenaresse Noëlle vertelt: “Met het zeer diverse aanbod aan verse en gebakken vis is De Visjuwelier de ideale toevoeging aan de versstraat van het winkelcentrum.”

Het winkelcentrum en de winkels blijven tijdens de gehele vernieuwing altijd open. De bouw van de versstraat zal naar verwachting duren tot medio 2021.

De Koperwiek Vernieuwt
Sinds 2017 wordt het winkelcentrum in Capelle aan de IJssel gemoderniseerd. Zo hebben we onder andere nieuwe passages, vernieuwde winkels, moderne ingangen en een complete parkeergarage met 280 gratis parkeerplekken mogen verwelkomen. Bij de verbouwing van het winkelcentrum luisteren we graag naar jouw mening zodat we samen De Koperwiek nóg leuker kunnen maken.

Wil je op de hoogte blijven van de vernieuwing van De Koperwiek? Hou dan de De Koperwiek Vernieuwt-pagina in de gaten, en volg ons op Facebook en Instagram!

De Koperwiek luistert (echt wel…): nieuwe viswinkel op verzoek!

De Koperwiek luistert (echt wel…): nieuwe viswinkel op verzoek!

2 februari 2021

De Visjuwelier is geopend! De nieuwe visspeciaalzaak wordt gerund door Noëlle Bensi, dochter van een echte visboer. Ze hielp haar vader vroeger al in zijn viswinkels en stond samen met hem op verschillende markten door het hele land. Het openen van haar eigen zaak is een droom die uitkomt.

Versterking van de versstraat

Met het zeer diverse aanbod aan verse en gebakken vis is De Visjuwelier de ideale toevoeging aan de versstraat van het winkelcentrum. Dit vindt Noëlle zelf ook: “Voorheen werkte ik bij de gemeente in Capelle, dus door mijn werk kwam ik vaak in De Koperwiek. Ik miste dat ik hier nergens een lekker broodje haring voor de lunch kon kopen. Toen ik de kans kreeg om hier een eigen viswinkel te openen, heb ik hem dan ook niet aan me voorbij laten gaan.” Noëlle maakt alle kant-en-klaar maaltijden van de winkel zelf. Over de specialiteiten hoeft ze niet lang over na te denken: “Dat zijn onze verse paella en de mihoen met kabeljauw. Daar komen de mensen echt voor terug!”

Jouw mening telt

De Koperwiek vindt de mening van bezoekers erg belangrijk en daarom vragen we hen regelmatig hoe we het winkelcentrum nog specialer en beter kunnen maken. De roep om een viswinkel kwam hierin duidelijk naar voren. “Er zijn mooie versspeciaalzaken in De Koperwiek, maar een viswinkel zou nog een aanwinst zijn”, kregen we regelmatig te horen. De nieuwe viswinkel laat zien dat jouw tips en ideeën niet zomaar in een la belanden. Met de komst van De Visjuwelier gaat een wens van vele bezoekers in vervulling. Onze bezoekers hebben via een poll op Facebook gestemd op de naam van de nieuwe viswinkel. Zo is De Visjuwelier echt een winkel van ons allemaal!

Bekijk hier de openingstijden van De Visjuwelier. Wil je graag op de hoogte blijven van leuke acties van De Visjuwelier en de maaltijden die Noëlle dagelijks vers bereidt? Volg ze dan op Facebook!

Nieuwe passage in De Koperwiek is bijna gereed

Nieuwe passage in De Koperwiek is bijna gereed

15 mei 2019

Eind van deze maand is de nieuwe passage vanuit C&A richting Albert Heijn gereed.

Belangrijke mijlpaal in de verbouwing

Op 23 mei opent TerStal mode in de nieuwe passage. Ook TUI verhuist naar een nieuwe locatie in deze passage. Waar tot voor kort de toegang tot de bovengelegen woningen zich nog bevond, zijn er nu nieuwe winkelruimtes gerealiseerd en is de entree volledig vernieuwd. De entree naar de woningen is ook vernieuwd en verplaatst. In de komende maanden gaat de gemeente Capelle aan den IJssel aan de Duikerlaan aan de slag met de nieuwe bestrating. Met het realiseren van deze nieuwe passage is een belangrijke mijlpaal behaald en is de grote renovatie in dit deel van het centrum afgerond. Naast TUI en TerStal zal ook Shoeby Fashion hier haar deuren openen.

Naast het afrondende werk aan deze passage wordt er inmiddels ook gewerkt aan nieuwe, ruime en toegankelijke openbare toiletten. Deze worden in juli in gebruik genomen en worden naast de ingang van Action gerealiseerd.

Houd onze website in de gaten voor de laatste verbouwingsupdates.

Officiële opening parkeergarage

Officiële opening parkeergarage

5 november 2018

Op vrijdagochtend 26 oktober werd de parkeergarage in winkelcentrum De Koperwiek officieel geopend! 

Feestelijke opening

Op 26 oktober heeft burgemeester Oskam de parkeergarage, met maar liefst 280 gratis parkeerplekken, officieel geopend. De opening werd feestelijk ingeluid door burgemeester Oskam, Pieter Polman (Directeur Wereldhave Nederland) en Janice Blok (vlogster van De Koperwiek). 

De afgelopen maanden hebben diverse (nieuwe) winkels hun deuren geopend in De Koperwiek. Eerder openden ICI Paris XL, Jeans Centre, Xenos, La Place, Big Bazar en Kruidvat. Onlangs zijn ook The Stone en Esprit geopend. 

In het najaar van 2018 volgt de opening van Doppio Espresso, Intertoys, Specsavers en Phone Universe. 

Wees welkom in ons prachtige vernieuwde winkelcentrum!

Openingsdata nieuwe en vernieuwde winkels

Openingsdata nieuwe en vernieuwde winkels

17 augustus 2018

Vorige week opende Handyman de deuren van haar nieuwe winkel in het winkelcentrum. Handyman vind je nu op Koperwiek 60. Lees hieronder de laatste verbouwingsupdates en de openingsdata van nieuwe winkels. 

Afbouwen en heropenen

La Place, die zich zal bevinden aan het verblijfsplein tegenover Brunott Juwelier, is bezig met het afbouwen van de winkel. Bram Ladage heropent op zaterdag 25 augustus. Ook Big Bazar, Nelson en Cigo zijn aan het afbouwen en zijninrichten van hun winkels. Big Bazar is de eerstvolgende die haar winkel heropent op de nieuwe locatie, namelijk op woe 24 augustus. Op vrijdag 31 augustus heropent Xenos en op vrijdag 7 september vindt de heropening van Nelson plaats. Cigo zal medio augustus de deuren van haar winkel op de nieuwe locatie openen. La Place opent op donderdag 13 september

Ondertussen bouwen we snel door aan de parkeergarage en de volgende nieuwe winkels. Houd voor de laatste informatie onze website en Facebookpagina goed in de gaten. 

La Place komt in De Koperwiek!

La Place komt in De Koperwiek!

9 juli 2018

Inmiddels hebben een aantal winkels, zoals Brunott en Jeans Centre, de deuren van hun gloednieuwe winkels geopend. Hier vind je een overzichtelijke plattegrond waarop alle nieuwe winkels te zien zijn. Lees hieronder de laatste verbouwingsupdates. 

Passage en entree 

In de passage wordt hard doorgewerkt aan de winkelunits van de nieuwe huurders. Tegenover Brunott komt een prachtig plein met een kinderspeelplaats, waar op dit moment ook aan wordt gewerkt. De doorgang vanaf Brunott tot Adriaanse Tom is weer volledig opgemaakt. Hier ontstaat straks een grote ruime doorkijk door de passages. 

De nieuwe ingang bij Kruidvat is bijna gereed. Op het raam is het patroon van de pootafdruk van de vogel 'De Koperwiek' goed zichtbaar. Dit patroon werd bij de vorige renovatie geïntroduceerd en wordt nu opnieuw gebruikt, ook in het nieuwe logo van het winkelcentrum. 

Nieuwe winkels

La Place is een van de nieuwe winkels die binnenkort hun deuren openen in winkelcentrum De Koperwiek. La Place komt aan het plein met de kinderspeelplaats. Binnenkort kunnen we meer huurders bekend maken. Ook zullen er een aantal bestaande winkels een gloednieuwe winkel op een andere locatie krijgen. 

Houd de Facebookpagina en website van De Koperwiek dus goed in de gaten! 

Verbouwingsupdates en nieuwe winkels

Verbouwingsupdates en nieuwe winkels

14 mei 2018

De afgelopen 9 maanden zijn veel zichtbare vorderingen gemaakt omtrent de verbouwing in Koperwiek. Lees hieronder de laatste verbouwingsupdates.

Passage en entrees

Inmiddels is de bouwtunnel geplaatst die een weg vormt door het oude pand van Kijkshop. Deze tunnel zorgt ervoor dat alle winkels goed bereikbaar blijven. De passage wordt zoveel mogelijk in de hoogte gebouwd, voor een mooie en open uitstraling. De hoofdentrees van het winkelcentrum blijven zich bevinden bij Jumbo, Albert Heijn en Kruidvat.

Nieuwe winkels

Op 2 mei opende ICI Paris XL op Koperwiek 61. Vorige week opende Brunott feestelijk haar deuren en de komende weken zullen ook Jeans Centre, Ben de Ridder Juwelier en O’Nails hun winkels openen. Jamin komt weer terug in Koperwiek, na tijdelijk te zijn weggeweest. Ook New York Pizza komt in het winkelcentrum, aan de kant van de ingang bij Kruidvat. Alle winkels krijgen mooie hoge gevels, veel glas en grote entrees.

Parkeergarage

Zoals al eerder is genoemd, blijft de parkeergarage gratis en krijgt deze blauwe zones. Ook komen er speciale parkeerplekken met elektrische laadpunten en familieplekken. De buitenzijde van de parkeergarage is bedekt met een speciaal soort staal, dat in de loop van de tijd een mooie roestige kleur krijgt.

Houd de Facebookpagina en website van Koperwiek in de gaten voor de exacte openingsdata van nieuwe winkels.

Laatste updates verbouwing

Laatste updates verbouwing

30 maart 2018

De nieuwe ontwikkelingen in winkelcentrum Koperwiek zijn goed zichtbaar. Lees hieronder de laatste updates over de verbouwing.

Ingang Koperwiek

In de foto hierboven is te zien dat de winkelunits rechts van de ingang tegenover het stadhuis inmiddels mooie glazen puien hebben gekregen. Ook de ingang zelf wordt steeds verder afgebouwd.

Parkeergarage

De hellingbaan die straks de entree van de parkeergarage vormt is al ver in ontwikkeling! Deze baan leidt de weg naar de parkeergarage boven het winkelcentrum.

Afbouw nieuwe winkels

Dit voorjaar begint de afbouw van verschillende winkels in Koperwiek. Houd de aankomende weken de website en facebookpagina van Koperwiek goed in de gaten, om op de hoogte te blijven van de winkels die afbouwen en (her)openen!

Ontwikkelingen verbouwing

Ontwikkelingen verbouwing

6 maart 2018

Op verschillende plaatsen wordt er op dit moment hard gewerkt aan de herontwikkeling van de Koperwiek. Lees hieronder de laatste ontwikkelingen.

Nieuwe winkelpassage

De nieuwe winkelpassage is klaar en zal op donderdag 8 maart in gebruik genomen worden. De winkels aan deze passage worden in de komende weken afgebouwd. Op dit moment zijn er daarom nog bouwschotten geplaatst. ICI Paris en Brunott openen hier in april hun gloednieuwe winkel. De winkels krijgen hoge glazen puien, waardoor er veel natuurlijk licht binnenkomt. Ook de passage wordt een stuk hoger dan de oude passage was.

Ingang winkelcentrum

De ontwikkelingen van de ingang van het winkelcentrum tegenover het stadhuis zijn goed zichtbaar. Dit wordt een prachtige brede entree met hoge glazen gevels en veel licht.

Parkeergarage

De bouw van de parkeergarage met maar liefst 280 parkeerplaatsen gaat ook voorspoedig. De nieuwe roltrappen zijn al geplaatst. Vanuit deze roltrappen loopt u als bezoeker straks heel gemakkelijk van de parkeergarage naar de nieuwe winkelpassage. Op dit moment wordt de dakbedekking geplaatst. Uiteindelijk is de parkeergarage in het najaar klaar voor gebruik.

Bekijk hier de foto’s waarop de ontwikkelingen in de winkelpassage, aan de nieuwe entree (Rivierweg) en de parkeerplaats goed zichtbaar zijn!

Werkzaamheden in en rondom winkelcentrum

Werkzaamheden in en rondom winkelcentrum

1 februari 2018

De ontwikkeling van het nieuwe winkelcentrum verloopt voorspoedig. Er vinden op veel plekken in en rondom het winkelcentrum verschillende werkzaamheden plaats. 

Verbouwing contouren parkeergarage

Zo zijn de contouren van de nieuwe parkeergarage al goed zichtbaar. De parkeergarage bevindt zich boven nieuwe winkelunits die nog in aanbouw zijn. Op de foto hierboven kan je zien dat de parkeergarage boven het groene net begint.

Richting parkeerplekken

Om straks te parkeren in de parkeergarage rij je hier met de auto naar boven. Er kan straks op twee lagen geparkeerd worden, rondom de garage wordt het aantal beschikbare plaatsen aangegeven.

 

Nieuwe passage

Bovenstaande foto weergeeft een nieuwe passage, waarbij zowel links als rechts nieuwe winkels komen. Deze passage grenst direct aan de parkeergarage.

Dakbedekking nieuwe passage

Vanaf de parkeergarage kijk je uit op deze nieuwe passage. De dakbedekking is nieuw en anders dan wat er huidig te zien is in het winkelcentrum.

Tunnels in winkelcentrum

Binnen in het winkelcentrum loop je tijdelijk door een tunnel die twee delen van het winkelcentrum met elkaar verbindt.

Nieuwe winkelunits naast bouwtunnel

Achter deze doeken wordt hard gewerkt aan de nieuw te openen winkels dit jaar. De komende maand wordt deze tunnel weer verlegd en worden deze eerste nieuwe winkels al goed zichtbaar.

Vernieuwing entree aan Rivierweg

Sinds vorige week is er ook gestart aan de vernieuwing van de entree aan de Rivierweg. Deze entree wordt volledig vernieuwd en komt eruit te zien zoals in de afbeelding hieronder.

Impressie entree Rivierweg

Ondanks dat de verbouwing veel impact heeft op het winkelcentrum, zorgen we ervoor dat de winkels goed bereikbaar blijven en proberen we je zo goed mogelijk te informeren over alle ontwikkelingen. 

Parkeren in het weekend

Kom je in het weekend naar de Koperwiek? Dan willen wij je graag wijzen op de mogelijkheid om te parkeren achter het stadhuis. Op dit veld zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig en ligt op loopafstand van het winkelcentrum.

Op de hoogte blijven?

Blijf ons volgen via onze Facebookpagina of via de website voor de laatste updates over de verbouwing!

Impressie van de vernieuwing

Impressie van de vernieuwing

22 december 2017

De verbouwing van winkelcentrum de Koperwiek is in volle gang. Hoe kijken bezoekers van de Koperwiek eigenlijk tegen de vernieuwing van het winkelcentrum aan? Vlogger Shine ging op pad! Ze vroeg verschillende shoppende mensen naar hun verwachtingen, check de vlog hieronder:

Hieronder vind je impressiefoto's van de vernieuwing met begeleidende tekst! 

Ingang tegenover Stadshuis

1. Dit is een impressie van de ingang tegenover het stadshuis, waar nu Kruidvat gevestigd is. De nieuwe ingangen worden voorzien van hoge glazen gevels, met veel licht.

 

Impressie parkeergarage

2. Waar nu het bouwgebied is, wordt er hard gewerkt aan de nieuwe parkeergarage voor ongeveer 280 auto’s. Onder de garage door worden de winkels bevoorraad. In dit gebied worden nu ook nieuwe winkels gebouwd, de oplevering hiervan staat gepland in het najaar van 2018.

 

Nieuwe winkelstraat

Nieuwe winkelstraat

3. Dit is een impressie van de nieuwe winkelstraat met hoge glazen puien. Hierdoor is de winkelpassage ruim, modern en licht. 

 

Nieuw horecaplein

4. Waar nu het bouwgebied is, tegen de parkeergarage aan, wordt een nieuw horecaplein gerealiseerd. Hier wordt een gezellige ruimte gemaakt met ruimte voor terras en speelgelegenheid. De oplevering van dit gebied staat gepland in het najaar van 2018.

Winactie: win chocoladeletters met verbouwingsfoto

Winactie: win chocoladeletters met verbouwingsfoto

27 november 2017

Zoals iedereen weet wordt er hard gewerkt aan de verbouwing van winkelcentrum de Koperwiek. Heb jij een mooie verbouwingsfoto? Doe dan mee met deze winactie!

Doe mee en win!

De verbouwing van ons winkelcentrum verloopt goed en gaat gestaag door. Onderstaande foto's heb je vast al eens eerder voorbij zien komen van de opbouw van de parkeergarage en winkelruimtes. 

Heb jij ook een mooie verbouwingsfoto? Doe dan mee met deze winactie! Plaats jouw mooiste verbouwingsfoto van de Koperwiek op onze Facebookpagina en maak kans om je voornaam in chocoladeletters te winnen van Chocolaterie Puur Creatie!

                                            Puur Creatie chocoladeletters

Stuur jouw mooiste verbouwingsfoto in tot vrijdag 1 december om 13:00 uur. Op vrijdag 1 december om 15:00 uur maken we de winnaar bekend op Facebook.

Hieronder vind je wat verbouwingsfoto's ter inspiratie.

Verbouwingsfoto voorbeeld

Verbouwingsfoto voorbeeld

Verbouwingsfoto voorbeeld

Verbouwingsfoto voorbeeld

Parkeerterrein bij Jumbo bereikbaar

Parkeerterrein bij Jumbo bereikbaar

26 oktober 2017

De parkeerplaats bij Jumbo is ondanks de werkzaamheden aan de Rivierweg Zuid via een eenvoudige omweg bereikbaar.

Op dit moment vinden er werkzaamheden plaats aan de Rivierweg Zuid (kruising Rivierweg-Reigerlaan). Hier wordt de riolering vervangen en het gebied heringericht volgens het ontwerp van de Centrumring.

Tijdens de werkzaamheden is de Rivierweg tussen Reigerlaan en Meeuwensingel
afgesloten voor al het doorgaand verkeer. Dit geldt ook voor de Reigerlaan
tussen Rivierweg en parkeerterrein Reigerlaan. Het parkeerterrein bij de Jumbo
is wel bereikbaar via de Reigerlaan vanuit de richting van de Vijverhof!

Routing parkeerterrein Jumbo

Impressie werkzaamheden verbouwing

Impressie werkzaamheden verbouwing

29 september 2017

Op het bouwterrein is er afgelopen maand natuurlijk niet stil gezeten. De bouwvakkers werken hard aan ons nieuwe en mooie winkelcentrum de Koperwiek. 

Hierbij een impressie van de werkzaamheden rondom de verbouwing in Koperwiek. Check de foto's!

Impressie werkzaamheden verbouwing

Gaaf beeld van bovenaf! Hier kijk je uit op de Duikerlaan. In de zomer van 2018 zal de nieuwe parkeergarage al goed zichtbaar zijn. Het bouwterrein maakt dan plaats voor een parkeergarage met maar liefst 280 gratis parkeerplaatsen.

 

Impressie werkzaamheden verbouwing

Tijdens de verbouwing wordt er ook veel gebruik gemaakt van graafmachines. Nu zijn ze voornamelijk nodig om het grotere puin van de bouwplaats af te halen, daarom zijn ze onmisbaar. 

 

Impressie werkzaamheden verbouwing

De bouwvakkers zijn hard aan het werk aan de nieuwe parkeergarage. De hijskraan ondersteund ze met de meest zware elementen. Samen zijn ze een goed team!

 

Impressie werkzaamheden verbouwing

De hijskraan is al van veraf te zien, maar wat er precies op de grond gebeurt niet. Als je dichterbij komt, kan je goed zien waar aan gewerkt wordt. Kom de voortgang ook live bekijken!

 

Impressie werkzaamheden verbouwing

De fundering van de nieuwe winkels aan de Rivierweg is inmiddels gestort. Wanneer de verbouwing klaar is, kan je hier gezellig winkelen!

Opbouw nieuwe winkelruimtes

Opbouw nieuwe winkelruimtes

3 augustus 2017
Naast het begin van de parkeergarage van winkelcentrum de Koperwiek is er inmiddels ook gestart met de opbouw van nieuwe winkelruimtes.

Net voor de welverdiende bouwvakvakantie hebben de bouwvakkers de fundering gestort voor de nieuwe winkels aan de Rivierweg. Over twee weken wordt het werk weer hervat en bouwen we verder aan de Koperwiek.

Houd onze Facebookpagina in de gaten voor al het nieuws rondom de bouw van het winkelcentrum.
Komst nieuwe parkeergarage

Komst nieuwe parkeergarage

20 juli 2017

Er wordt druk gewerkt aan de vernieuwing van winkelcentrum de Koperwiek!

Het heiwerk voor de nieuwe parkeergarage is inmiddels klaar. Het komende jaar wordt er hard gewerkt aan een mooie nieuwe parkeergarage met wel 280 gratis parkeerplaatsen (zie afbeelding).

Houd onze Facebookpagina in de gaten voor al het nieuws rondom de bouw van het winkelcentrum.

Update werkzaamheden in en rondom het winkelcentrum

Update werkzaamheden in en rondom het winkelcentrum

28 juni 2017

De eerste sloopfase is afgerond. Aan de zijde van de Duikerlaan zijn de oude winkelunits en de overkapping  gesloopt. Ook de vijver is gedempt. Deze en volgende week worden de laatste heipalen in de grond gezet, waarna de volgende bouwfase begint. Binnen in het winkelcentrum worden er ook een aantal winkelpanden gesloopt, zodat er ruimte komt voor de nieuw te realiseren passage en winkels.

De totale verbouwing duurt tot eind 2019, maar volgend jaar zomer zal de nieuwe parkeergarage al goed zichtbaar zijn.

Via deze website wordt u op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen. Mocht u ondanks de informatie in het winkelcentrum, op de website en via social media toch nog vragen hebben kunt u dit altijd laten weten via info@dekoperwiek.nl.

Update werkzaamheden in en rondom het winkelcentrum

Update werkzaamheden in en rondom het winkelcentrum

21 april 2017

Vanaf donderdag 30 maart is er in en rondom het winkelcentrum gestart met de sloopwerkzaamheden. Deze eerste sloopfase duurt 6 tot 8 weken. Vanf half mei zullen de bouwwerkzaamheden van start gaan.

Via de website wordt u op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen. Mocht u ondanks de informatie in het winkelcentrum, op de website en via social media toch nog vragen hebben kunt u dit altijd laten weten via info@dekoperwiek.nl.

Update verbouwing de Koperwiek

Update verbouwing de Koperwiek

7 februari 2017

Maandagavond 23 januari heeft Wereldhave samen met de gemeente Capelle alle winkeliers van en rondom de Koperwiek geinfomeerd over de ontwikkelingsplannen van het winkelcentrum. 

Maandagavond 27 maart staat er een informatie avond gepland voor de bewoners rondom de Koperwiek en het Stadsplein.

De werkzaamheden in en rondom winkelcentrum de Koperwiek vinden in de maand februari en maart met name plaats rondom de huidige binnentuin bij de Action en bij de vijver.

Zonnepanelen

Zonnepanelen

15 november 2016

Het verduurzamen van winkelcentrum de Koperwiek is een belangrijk onderdeel in de strategie van eigenaar Wereldhave. Onder het motto ‘iedere dag een beetje beter’ hebben we ons ten doel gesteld om het energieverbruik in onze winkelcentra te reduceren met 30% (t.o.v. 2013).

Op winkelcentrum de Koperwiek zijn in totaal 384 zonnepanelen geplaatst. De installatie zorgt
jaarlijks voor ruim 96.000 kWh energie, wat gelijk staat aan het gemiddelde jaarlijkse energieverbruik van 32 huishoudens.

Vervangen dakbedekking Koperwiek 1

Vervangen dakbedekking Koperwiek 1

13 oktober 2016

In en rondom het winkelcentrum zijn we vorig jaar begonnen met de voorbereidingen voor de herontwikkeling van het winkelcentrum. Half oktober is de dakbedekking van Koperwiek 1 vervangen.

Zichtbare werkzaamheden vanaf oktober

Zichtbare werkzaamheden vanaf oktober

22 september 2016

Winkelcentrum de Koperwiek wordt gerenoveerd. Zoals u in het winkelcentrum kunt zien zijn de voorbereidingen al in volle gang. Vanaf oktober gaan we zichtbaar aan de slag in het winkelcentrum.